Elämä vastassa

- tarinoita huumetyön arjesta

Lisätietoa blogista

Mitä tarkoittaa, kun ihmisellä on päihdeongelma? Millaista elämä huumeriippuvuuden kanssa on? Miltä yhteiskunta näyttää marginaalista käsin? Voiko huumemaailmassa elävä ihminen auttaa muita?

Huumeet ja huumeiden käyttö herättävät monenlaisia kysymyksiä ja vahvoja tunteita. Elämä vastassa -blogi pyrkii tarjoamaan näkökulmia tähän keskusteluun. Se haastaa ihmisiä kurkistamaan kolikon kääntöpuolelle ja kertoo kiertelemättä huumetyön arjesta, isoista ja pienistä asioista. Se tarjoaa ikkunan todellisuuteen, joka ei ole mustavalkoinen, ja muistuttaa samalla ihmisarvon vaalimisen merkityksestä kaikissa olosuhteissa.

Elämä vastassa -blogia ylläpitävät haittoja vähentävää ja osallisuutta edistävää vertaistoimintaa päihteitä käyttävien pariin kehittävät Osis- ja Völjy- toiminta. Helsingissä toimivan Osis -toiminnan taustalta löytyvät A-klinikkasäätiö, Tukikohta ry ja Suomen Lumme ry.  Tampereella toimiva Völjyn taustalla on A-klinikkasäätiö.

Osis-toiminta on julkaissut Elämä vastassa -blogia syksystä 2016 lähtien. Völjy tuli blogiin mukaan alkuvuodesta 2018. Tämän blogin kirjoittajat ovat siis Osiksen ja Völjyn työntekijöitä; päihdealan ammattilaisia ja asiantuntijoita. Blogissa kirjoittavat myös ”vierailevat tähdet”, jotka työskentelevät haittoja vähentävässä päihdetyössä. Blogi on suunnattu kaikille huumetyöstä ja vertaistoiminnasta kiinnostuneille. Blogi on tarkoitettu myös niille, joilla on jo vakaa mielipide ja käsitys asioista – keskustelua ei koskaan ole liikaa.

Tervetuloa mukaan seuraamaan Elämä vastassa -blogia!

Pin It on Pinterest